Bakkerij

5 dagen per week wordt er dagelijks vers brood en banket gemaakt. Wij gebruiken in onze bakkerij alleen biologische grondstoffen. Dit betekent dat alle grondstoffen geteeld zijn zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Dit betekent: Slow Baking en dus Slow Food! Door op een heel ouderwetse manier brood te bakken met heel lange rijstijden, haal je alle goede eigenschappen uit het graan. Pure gezondheid! Het bakproces van ons  ‘gewone’ brood duurt ongeveer 24 uur. Maken we zuurdesembrood dan kan dat oplopen tot wel 72 uur.

Verder gebruiken wij absoluut geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen! Om daar zekerheid over te hebben, maken wij zelf onze cakepoeder, roompoeder, paneermeel, amandelspijs, bladerdeeg enzovoort. Alles wat wij maken, maken we zelf met verantwoorde ingrediënten en daarmee hebben we een uniek assortiment brood en banket.

Het kneden gaat met ouderwetse kneders en dus langzaam( 40 min.) en dan 50 min. bulkrijs. Het zgn. opmaken voor het deegstuk dat in het rijsmandje gaat is ook handwerk voor het lekkerste brood.

bakkerij-winkel 026 (Large)bakkerij-winkel 018 (Large)

Wij bakten ons grootbrood in een heel oude oven van 1925…dat bakte met karakter, maar de oven werd te klein(!) en was nogal kwistig met gas…

bakkerij-winkel 029 (Large)bakkerij-winkel 031 (Large)

De oude oven is 17 maart 2012 gesloopt, maandag 26 maart 2012 is er een nieuwe oven geplaatst. De nieuwe oven heeft 3 keer zoveel capaciteit en gebruikt 80% minder gas dan de oude.

Amandelspijs

Wij maken zelf amandelspijs. Bijna iedere bakker gebruikt tegenwoordig fabrieksspijs, maar om ons te onderscheiden van het gemiddelde, doen we het zelf en met succes! Het is echt ongelooflijk lekker! Probeer onze gevulde koeken eens, of aan het einde van het jaar onze gevulde speculaas, boterletters of kerstkransen. Ook bitterkoekjesspijs maken we zelf, hierdoor ontstaat een bitterkoekje met een unieke smaak!   

Het maken van amandelspijs met ouderwetse machines voor ouderwetse kwaliteit!