Certificering

Het bakken van biologisch brood en banket vraagt niet alleen veel kennis van het product en van de te gebruiken grondstoffen, maar ook inzicht in de receptuur. Na een gedegen voorbereiding van een half jaar, zijn wij medio mei 1999 overgeschakeld naar een 100% biologische bakkerij. Inmiddels hebben we dus ruime ervaring in smakelijke, gezonde en biologische voeding.

Wij staan voor [H]eerlijk biologisch brood en meer! Dat ‘meer’ verwijst naar ons uitgebreide assortiment van biologische levensmiddelen in onze winkel, waarmee u uw biologische maaltijd compleet kunt maken.

BIO
Sinds 13 juli 1999 zijn we door de Skal gecertificeerd en mogen we onze produkten als biologisch verkopen. Ons bedrijfsnummer bij SKAL is 013924. Het groene blaadje is het daarbij behorende logo. NL-BIO-01 is het aansluitingsnummer van de Skal bij de Europese organisatie van Certificeringsinstanties. We staan dus onder voortdurende controle, zodat u als onze klant de zekerheid heeft dat wij uitsluitend biologische ingrediĆ«nten gebruiken.

Kijk voor meer informatie op de website van SKAL certificering.

Bio certificaat

EKO

Onze winkel is sinds 2017 ook EKO-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ons assortiment voor ten minste 90% gecontroleerd biologisch is en dat wij kiezen voor fair-trade en duurzaam ondernemen. Eko kijkt verder dan bio. Naast de controle op de produkten kijkt eko ook naar: hoe ga je om met je mensen, met je leveranciers, betaal je ze b.v op tijd. Wat doe je aan het klimaat, je energie, wat doe je met je restprodukt?

Een voorbeeld : We blijven op zoek naar een verantwoorde verpakking voor onze broden. Koopt u uw brood ongesneden, dan gaat het in een papieren zak, of nog beter u koopt of maakt een broodzak van katoen of linnen en neemt zo uw brood mee.

Voor gesneden brood wordt het moeilijker: we hebben een onderzoek gedaan of gesneden brood ook bewaard kan worden in papier, katoen, bees wrap of bioplastic. In dat onderzoek bleek duidelijk dat er nu nog geen goede vervanger is voor de plastic broodzak. Echter niet getreurd, wij blijven op zoek en tot zolang vinden wij het erg fijn als u uw gebruikte zakjes nog een keer gebruikt.

Al zou iedereen dat maar 1 keer doen, dan scheelt dat al 50% afval. Een wereld te winnen. Ook uw eigen verpakkingsmaterialen en doosjes vullen wij graag.

Kijk voor meer informatie op de website van het EKO keurmerk.

EKO certificaat

Geef een reactie