Leveranciers

Het liefst werken wij direct samen met (lokale) Biologische producenten, rechtstreeks van de gecertificeerde bedrijven. Veel van deze Biologische producenten ontmoeten wij wekelijks op de Buurderij in ‘s-Hertogenbosch en wisselen wij onze producten aan elkaar uit. Dat scheelt een hele boel voedselkilometers en het levert veel écht verse producten in onze winkel op.

Waar komt ons meel vandaan? We werken zoveel mogelijk met Nederlandse granen. Deze worden windgemalen op Korenmolen de Twee Gebroeders aan de Maasdijk in Wijk & Aalburg. op steenworp afstand van onze bakkerij.

Landgoed Kraaiveld

Landgoed Kraaiveld ligt in een landelijke omgeving op korte afstand van Sleeuwijk en Woudrichem. Er wonen 15 bewoners met een lichte verstandelijke beperking. Daarnaast komen (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking bij landgoed Kraaiveld voor dagbesteding. Op de akkers van dit landgoed verbouwen de gebroeders Groenenberg onze tarwe.

Boerderij de Kraanvogel

Boerderij de Kraanvogel is een biologisch dynamische boerderij in Esbeek en wordt gerund door Michiel Schalk. Op de boerderij worden meer dan 40 groentesoorten, graan en aardappelen verbouwd. Daarnaast verzorgen zij schapen en kippen voor vlees en verse eieren. Ook heeft de boerderij een veld met rogge. Van deze rogge maken wij heerlijk desem reines roggebrood en gul gevulde rogge. Kijk voor meer informatie op de website van boerderij de Kraanvogel.

Landgoed Tongerlo

Wij werken veel met spelt, 100% spelt. Onze speltbroden worden gemaakt van echt alleen spelt en ook al het banket en onze croissants zijn gemaakt met speltbloem. Ekologisch Beheer Wageningen heeft haar akker op Landgoed Tongerlo in Mill. Hier komen onze speltgranen vandaan.

Van welke producenten verkopen wij Biologisch gecertificeerde producten in onze winkel?

De Bloemplaathoeve

Biologisch familie melkveebedrijf in Almkerk. Zij melken zuivere Fries Hollandse koeien, en houden kippen. De eitjes worden gebruikt in de bakkerij en worden door ons verpakt voor verkoop in de winkel. Neem je je eierdoosje weer mee terug? Deze hergebruiken we, vooral de 6 stuks doosjes komen we vaak tekort. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de Bloemplaathoeve.

Boerderij Bleijendijk

Landgoed Bleijendijk is een historisch, particulier natuur- en stiltegebied van circa 120 hectare met bos, lanen, waterpartijen en houtwallen in Vught, Noord-Brabant waar de frisse Essche stroom doorheen meandert, dat op holistische wijze wordt ontwikkeld. Het is een plek waar biologische korte keten landbouw, natuureducatie en bewustzijnsontwikkeling in synergetische samenwerking tot bloei komen. Van deze kruidenrijke, biodiverse bodem zijn steeds meer gezonde hoog kwalitatieve producten afkomstig, geproduceerd dóór vakmensen met hun passie vóór mensen in de omgeving. Verschillende soorten kaas en diepgevroren vlees vindt je terug in het assortiment van onze winkel. Kijk voor meer informatie op de website van Landgoed Bleijendijk.

Koeien op Landgoed Bleijendijk
Het gerestaureerde bakhuisje op Landgoed Bleijendijk

Boerderij Schuttershof

Biologische boerderij Schuttershof ligt in Well, een rustig dorpje aan de dijk bij de rivier de Maas in de Bommelerwaard. De boerderij stamt uit 1861 en is sinds 1922 in de familie. Schuttershof is een gemengd boerenbedrijf met koeien en varkens en een bed & breakfast. Bestel via onze winkel het vlees van deze boerderij. Kijk voor meer informatie op de website van Boerderij Schuttershof.

JoHeKo

John en Henriëtte de Bie telen sinds 7 jaar biologische champignons in Dongen.
De kwekerij staat al 27 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Zij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat, zijn biologisch gecertificeerd en worden daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. Daarnaast zijn wij Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. JeHoKo wil graag kleinschalig produceren zodat zij kwaliteit kunnen blijven garanderen. kastanjechampignons, Shiitake, Eryngii (koningsoesterzwam) en de grijze oesterzwam zijn bij ons verkrijgbaar.

Hoeve de Heivelde

Hoeve de Heivelden is een familiebedrijf in Boekel. Het land werd vanaf 2003 stapsgewijs omgevormd tot een biologische fruitboomgaard, in 2015 gingen de eerste boompjes de grond in. Inmiddels staan er rond de 8500 appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen, een groot deel van historische rassen. Ook de appelsap is bij ons verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op de website van Hoeve de Heivelden.

Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’

Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ werd in 1872 gebouwd en is sinds 2017 weer volop in bedrijf voor het malen van biologisch meel voor onze bakkerij. Alle granen die wij gebruiken in de bakkerij worden gemalen door Sven op deze molen. Verschillende soorten meel en bloem zijn bij ons verkrijgbaar in verpakkingen van 1KG of 5 KG; tarwe, spelt, rogge, boekweit, kamut, emmer en eenkoorn, maar ook gries, vlokken en zemelen. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Korenmolen de Twee Gebroeders.

Kruidenrijk

Het Kruidenrijk is al 25 jaar een modern kleinschalig, educatief en productief kruidenbedrijf dat zelf vele geneeskrachtige kruiden verbouwt in eigen tuin, droogt, verkleint en verwerkt tot verschillende producten. Het Kruidenrijk stelt zich tot doel om de verbondenheid tussen mens en natuur voelbaar en zichtbaar te maken en de mens dichter bij zijn hart te brengen. We doen dat op een mens- en milieuvriendelijke manier. De kruiden worden geproduceerd volgens de biologische methode (eco). Dat wil zeggen er worden geen synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt en er wordt niet alleen van de Aarde genomen maar ook veel teruggegeven. In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment van de kruiden, kruidentheeën, oliën en andere verzorgingsartikelen. Ben je naar iets op zoek wat er nog niet is? Laat het ons weten en wij zorgen dat het op voorraad komt. Kijk voor meer informatie op de website van het Kruidenrijk.

Tuinderij de Es

Tuinderij de Es is een schitterende tuinderij in Haaren waar ze sinds 1981 biologische groente telen. Wekelijks een aanbod van verse sla en andere seizoensgebonden groente en fruit zijn bij ons te vinden in de koeling. Kijk voor meer informatie op de website van Tuin de Es.

Zorgboerderij de Zwaluw

Zorgboerderij de Zwaluw voorziet ons in een aanbod van aardappelen, pompoenen, uien en seizoensgebonden groente. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de Zwaluw.