Leveranciers

Het liefst werken wij direct samen met (lokale) Biologische producenten, rechtstreeks van de gecertificeerde bedrijven. Veel van deze Biologische producenten ontmoeten wij wekelijks op de Buurderij in ‘s-Hertogenbosch en wisselen wij onze producten aan elkaar uit. Dat scheelt een hele boel voedselkilometers en het levert veel écht verse producten in onze winkel op.

Van welke producenten verkopen wij Biologisch gecertificeerde producten in onze winkel?

Boerderij Bleijendijk

Landgoed Bleijendijk is een historisch, particulier natuur- en stiltegebied van circa 120 hectare met bos, lanen, waterpartijen en houtwallen in Vught, Noord-Brabant waar de frisse Essche stroom doorheen meandert, dat op holistische wijze wordt ontwikkeld. Het is een plek waar biologische korte keten landbouw, natuureducatie en bewustzijnsontwikkeling in synergetische samenwerking tot bloei komen. Van deze kruidenrijke, biodiverse bodem zijn steeds meer gezonde hoog kwalitatieve producten afkomstig, geproduceerd dóór vakmensen met hun passie vóór mensen in de omgeving. Verschillende soorten kaas en diepgevroren vlees vindt je terug in het assortiment van onze winkel. Kijk voor meer informatie op de website van Landgoed Bleijendijk.

Koeien op Landgoed Bleijendijk
Het gerestaureerde bakhuisje op Landgoed Bleijendijk

Landgoed Clootwijck

Clootwijck is gelegen in het noordwesten van de provincie Noord Brabant, in het land van Heusden en Altena, tussen Almkerk en Woudrichem. Het landgoed maakt deel uit van het initiatief ‘Clootwijckerbos” voor de inrichting van een nieuwe landgoederenzone. Het assortiment “Clootwijck” specialiteiten en streekproducten wordt gemaakt op Landgoed Clootwijck, gelegen in het Land van Heusden en Altena.  De producten gaan terug naar de (h)eerlijke smaak van vroeger. Het productaanbod begon enkele jaren geleden met specialiteiten honing van eigen oogst en van partners in het buitenland. Inmiddels heeft “Clootwijck” ook huisgemaakte jam en gelei.

Seizoensgebonden fruit is verkrijgbaar in het assortiment van onze winkel. Bezoek ook eens ons afhaalpunt Gerard & Suus op Clootwijck, geopend op vrijdag en zaterdag. Kijk voor meer informatie op de website van landgoed Clootwijck.

JoHeKo

John en Henriëtte de Bie telen sinds 7 jaar biologische champignons in Dongen.
De kwekerij staat al 27 jaar op Heibloemstraat 5 in Dongen. Zij telen biologische champignons met als uitgangspunt dat kwaliteit voorop staat, zijn biologisch gecertificeerd en worden daarvoor gecontroleerd door stichting SKAL. Daarnaast zijn wij Globalgap gecertificeerd zodat ook de voedselveiligheid gegarandeerd is. JeHoKo wil graag kleinschalig produceren zodat zij kwaliteit kunnen blijven garanderen. kastanjechampignons, Shiitake, Eryngii (koningsoesterzwam) en de grijze oesterzwam zijn bij ons verkrijgbaar.

Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’

Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ werd in 1872 gebouwd en is sinds 2017 weer volop in bedrijf voor het malen van biologisch meel voor onze bakkerij. Alle granen die wij gebruiken in de bakkerij worden gemalen door Sven op deze molen. Verschillende soorten meel en bloem zijn bij ons verkrijgbaar in verpakkingen van 1KG of 5 KG; tarwe, spelt, rogge, boekweit, kamut, emmer en eenkoorn, maar ook gries, vlokken en zemelen. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Korenmolen de Twee Gebroeders.

Kruidenrijk

Het Kruidenrijk is al 25 jaar een modern kleinschalig, educatief en productief kruidenbedrijf dat zelf vele geneeskrachtige kruiden verbouwt in eigen tuin, droogt, verkleint en verwerkt tot verschillende producten. Het Kruidenrijk stelt zich tot doel om de verbondenheid tussen mens en natuur voelbaar en zichtbaar te maken en de mens dichter bij zijn hart te brengen. We doen dat op een mens- en milieuvriendelijke manier. De kruiden worden geproduceerd volgens de biologische methode (eco). Dat wil zeggen er worden geen synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt en er wordt niet alleen van de Aarde genomen maar ook veel teruggegeven. In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment van de kruiden, kruidentheeën, oliën en andere verzorgingsartikelen. Ben je naar iets op zoek wat er nog niet is? Laat het ons weten en wij zorgen dat het op voorraad komt. Kijk voor meer informatie op de website van het Kruidenrijk.

Neuners Kruidenthee

De familie Neuner heeft al 5 generaties ervaring met kruiden voor de gezondheid. Dr. Hans Neuner (1917-1994) heeft in ruim 35 jaar als erkend natuurgenezer meer dan 1,5 miljoen mensen over de hele wereld behandeld, waarvoor hij veel dank en erkenning heeft gekregen. Zijn kleindochter Stephanie bouwt verder op deze ervaring en zet de filosofie voort. Neuner’s Nederland heeft als doel in Nederland en Vlaanderen bij te dragen om mensen met natuurlijke oplossingen gezond te houden of te begeleiden bij het opnieuw bereiken van gezondheid. Met dank aan Miranda Peereboom ligt een deel van het assortiment in onze winkel. Wil je een kuur of een andere soort thee? Je kunt het allemaal via ons bestellen. Kijk voor meer informatie op de website van Neuners Nederland.

Tuinderij de Es

Tuinderij de Es is een schitterende tuinderij in Haaren waar ze sinds 1981 biologische groente telen. Wekelijks een aanbod van verse sla en andere seizoensgebonden groente en fruit zijn bij ons te vinden in de koeling. Kijk voor meer informatie op de website van Tuin de Es.

Zorgboerderij de Zwaluw

Zorgboerderij de Zwaluw voorziet ons in een aanbod van aardappelen, pompoenen, uien en seizoensgebonden groente. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de Zwaluw.